POMĚR: 6 rovných rohlíků, 400 g pečeného kapřího masa, 50 g másla, lžička sardelové pasty, 80 g nastrouhaného ementálu a alobal.
POSTUP: Rohlíky rozřízneme podél na dvě půlky. Dolní půlku rohlíku trochu vydlabeme a vzniklý důlek slabě potřeme máslem, promíchaným se sardelovou pastou. Do takto připravených dolních půlek rohlíků rozdělíme pečené vykostěné a na kousky rozebrané kapří maso, povrch rybího masa posypeme sýrem a vrchními půlkami rohlíků, potřenými zespodu sardelovým máslem, zakryjeme. Naplněné rohlíky dobře zabalíme do alobalu, narovnáme vedle sebe na plech a v horké troubě asi 10 minut pečeme. – O dovolené u táboráku je pečeme, dobře zahrabané do žhavého popela, asi 15 minut. Nad zahrabanými rohlíky však už dále netopíme.
Podáváme k čaji nebo bílému vínu.
Pro 3 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!