POMĚR:
4 porce kapra po 150 g, sůl, citrón, 80 g másla na pečení, petrželka, 2 natvrdo uvařená vejce, lžička kaparů a 40 g másla na zjemnění šťávy.
POSTUP:
Připravené porce kapra osolíme, na vrchní straně uprostřed nařízneme a do zářezu vložíme dílek citrónu. Připraveného kapra pečeme v pánvi na másle asi 12 až 15 minut. Upečeného kapra urovnáme na mísu a posypeme sekanou petrželkou a nadrobno rozsekanými vejci. Šťávu z pečeného kapra zjemníme máslem, přidáme nadrobno rozsekané kapary, zakapeme citrónovou šťávou, krátce povaříme a přelijeme jí kapra upraveného na míse.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako hlavní chod.
Příloha: Vařené brambory maštěné máslem a sypané jemně rozsekanou petrželkou.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!